Platte daken

Waterproof Solutions specialiseerde zich in het plaatsen van EPDM en PVC dakbedekking voor platte daken. U kan bij ons terecht voor het afdichten van nieuwbouw projecten, maar ook de renovatie van uw huidige dakbedekking vormt voor ons geen probleem. Jarenlange praktijkervaring en technische know how stelt ons in staat een plat dak op te leveren conform de normen die dezer dagen gelden.

Contacteer ons

Wij zullen u nooit een richting uitduwen bij het kiezen van een bepaald type dakbedekking. Wij houden rekening met ieders budget en verwachting. Beide systemen zijn kwalitatief en zullen ervoor zorgen dat u zich de eerste decennia geen zorgen hoeft te maken over uw plat dak. Hieronder zetten we alvast wat weetjes op een rij per dakbedekking.

PVC

PVC dakbedekking is kunststof folie die d.m.v. hete lucht aan elkaar word gelast. Snelle plaatsingstijden en vlamvrij werken maakt van PVC een zeer gewilde dakbedekking. Zijn wortelwerende eigenschap maakt het geschikt voor groendaken, en bij lichtere kleuren folie word gesproken van een betere isolatiewaarde binnenshuis. De woning blijft bij het plaatsen van lichtkleurige membranen koeler gedurende de zomer, door het weerkaatsen van zonlicht. PVC is een kwalitatieve en budgetvriendelijke dakbedekking, die zowel bij nieuwbouw en renovatie kan worden toegepast. Een PVC dak kunnen we verlijmen, mechanisch bevestigen, of we kunnen werken met ballast zoals een groendak of grindkoffer.

Plat PVC dak met siergrind
PVC dak met siergrind

EPDM

EPDM is een blijvend elastische dakbedekking zonder weekmakers. Het beschikt over wortelwerende eigenschappen, en kan dus perfect geplaatst worden onder een groendak. Naakte EPDM folie (Firestone) word d.m.v. primers en tapes met elkaar verbonden. Bij EPDM met bitum onderlaag (Resitrix) word er gelast met hete lucht. Vlamvrij werken zorgt voor een veilige plaatsing van deze dakbedekking. Zijn lange levensduur maakt het een zeer duurzame keuze voor uw plat dak. We kunnen EPDM net zoals PVC gaan verlijmen of mechanisch bevestigen. Of we werken weer met ballast zoals een grindkoffer of groendak.

Resitrix dakbedekking
Resitrix dakbedekking
Firestone dakbedekking
Firestone dakbedekking

Zoals u ziet, hebben beide dakbedekkingen veel overeenkomende eigenschappen. Ze verschillen op een paar kleine puntjes, maar over de algehele lijn, bent u met beide opties verzekerd van een functionele waterdichting die nog een lange tijd mee zal gaan. Beide opties kunnen afgewerkt worden met een dakrand naar wens en smaak. En ze kunnen geplaatst worden op de meest voorkomende ondergronden in de bouw.

Isolatie

Bij het plaatsen van uw dakbedekking raden we ook aan voldoende te isoleren. Met de fluctuerende energie prijzen, en alsmaar veranderende normen, is het aangeraden om hier niet op te besparen. Uiteraard staan we klaar voor advies op maat bij het kiezen van de juiste onderlagen en isolatie voor uw plat dak. Geheel in lijn met uw budget en verwachtingen. Wist u ook dat u in sommige gevallen recht heeft op een isolatiepremie? Via deze link vind je alvast wat informatie over de te verkrijgen premies.

Reden te meer om je woning dus te voorzien van een goede laag isolatie. Zo bespaart u immers toch wat centen op de lange duur.

Isolatie

Groendak

Blijft uw plat dak in het zicht? Of wilt u miss uw steentje bijdragen in het behouden van de natuur? Dan kan u er bij ons voor kiezen, om uw dak te voorzien van een ecologisch groendak. Groendaken zijn er in alle vormen en maten. Wildbloemen, vetplanten of mossen zijn zowat de meest voorkomende planten die worden gebruikt. Groendaken zorgen voor bodemleven en werken als proactief filter voor uw regenwater. Een groendak kan bestaan uit een mattensysteem, of een laag substraat waar nadien stekken worden in geplant. Een groendak vraagt jaarlijks een beperkt onderhoud en bemesting. Groendaken kunnen wel enkel geplaatst worden op een dakstructuur die dit toestaat. Door opname van regenwater is deze dakbedekking vrij zwaar per m2. Uiteraard controleren we deze structuur alvorens de werken uit te voeren.

Groendak op bestaand plat dak

Wenst u een offerte op maat voor uw plat dak? Renovatie van uw huidige dakbedekking? Contacteer ons, en wij helpen u graag verder.

Contacteer ons

Werken met sterke merken

Wij houden resoluut vast aan onze kwaliteitsnormen van product tot uitvoering!

duidelijke communicatie

Korte communicatielijnen en een duidelijke planning zorgen voor een efficiënt verloop van de werken

10 jaar ervaring en specialisaties

Een decennia aan ervaring omgezet in de praktijk. Gecertificeerd inzake waterdichtheidstechniek

Realisaties

Hieronder vind u een aantal realisaties doorheen Vlaanderen en Nederland. Nog niet gevonden wat je zocht, en toch meer inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje op onze socials!

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

EPDM of PVC toepassing op maat voor uw project?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!