Zwembadfolie

Zwembadfolie

Waterproof Solutions specialiseerde zich in het plaatsen van zwembadfolie op locatie. Wij werken samen met gepassioneerde zwembadbouwers uit de regio. Maar ook de particuliere klant kan bij ons terecht voor het plaatsen van hun zwembadfolie. Door onze jarenlange praktijkervaring, zijn we in staat een zwembadfolie te plaatsen volgens de norm, en met oog voor detail. Zodat u als klant, nog lange tijd kunt nagenieten van uw faciliteiten, zonder u druk te hoeven maken over de waterdichtheid van uw zwembad.

Contacteer ons

Waarom zwembadfolie?

 • Vrijheid bouwproces zwembad

  Een gewapende zwembadfolie geeft u veel vrijheid in het bouwproces van uw bouwkundig zwembad. Doordat deze folies ter plaatse worden gelast, kunnen we verschillende vormen en hoeken gaan samenstellen. Dit maakt dat we attributen zoals een trap of plage netjes kunnen gaan afdichten ter plaatse. Dit creëert vrijheid in het ontwerpen en bouwen van uw zwembad.

 • Verschillende afwerkingsmogelijkheden

  Zwembadfolie is te verkrijgen in verschillende kleuren en structuren. Variërend in diktes van 1,5mm tot 2mm. Bij de 2mm varianten van Renolit Alkorplan creëren we een naadloos geheel d.m.v. de stomplastechniek. Hierbij word de folie op de bodem zonder overlap gelast voor een nog strakker eindresultaat.

 • Duurzaam

  Ondanks het gebruik van weekmakers mag zwembadfolie zich door zijn lange levensduur gerust de stempel duurzaam geven. Zijn hoge slijtvastheid en uv resistentie zorgen voor een gemiddelde levensduur van +- 20 jaar. Wij kiezen zelf om Renolit zwembadfolie te gebruiken bij projecten in eigen beheer. Bij deze zwembadfolies kunnen we 10 jaar garantie bieden op waterdichtheid van de liner. Bij de Touch en Extreme varianten gaat dit zelfs tot 15 jaar!

Renolit

Kortom, zwembadfolie is een veelzijdige oplossing voor bouwkundige zwembaden met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het biedt een waaier aan mogelijkheden qua afwerking, en door zijn lange levensduur hoeft u zich de eerste decennia geen zorgen te maken over de waterdichtheid van uw zwembad.

Onderstaand vind je de catalogus van de Renolit Alkorplan zwembadfolies voor 2023. Neem alvast een kijkje, en laat u inspireren. Heeft u vragen over een bepaald type zwembadfolie? Twijfel dan niet om ons te contacteren.

Renolit zwembadfolie

Kostprijs zwembadfolie

De kostprijs voor de plaatsing van een zwembadfolie is afhankelijk van een paar factoren. Welke scheidingslagen gaan we gebruiken, welk type folie, aantal extra’s aanwezig in het bad, en ga zo maar door. Daarom raden we u aan om bij uw offerteaanvraag zo duidelijk mogelijk te zijn in het beschrijven van uw project. Zo kunnen we de offerte correct verwerken, en misverstanden bij de definitieve opmeting vermijden.

De belangrijkste zaken die u best vermeld op een rij :

 • Afmeting zwembad LxBxDiepte
 • Aantal extra’s zoals trap, plage, rolluiknis,… (bij trap aantal tredes en grootte aangeven)
 • Gewenste folie + kleur
 • Gewenste scheidingslaag Geotextiel 400gr/m2 of 12mm gedempte isolatie
 • Regio van de uit te voeren werken
 • Optioneel : foto’s van het zwembad en details

Wanneer we deze gegevens hebben ontvangen, mag u binnen de week een voorlopige prijsopgave verwachten. Indien dit in lijn ligt met uw verwachtingen, maken we een afspraak ter plaatse voor een definitieve opmeting. We overlopen alles met de nodige stalen en informatie. Als we daarbij tot een akkoord komen, plannen we meteen de werken in, en gaan we aan de slag. Voor het plaatsen van uw zwembadfolie moet u rekenen op een 2-3 dagen plaatsingstijd naargelang de situatie en de uit te voeren werken.

Offerte Aanvragen

Werken met sterke merken

Wij houden resoluut vast aan onze kwaliteitsnormen van product tot uitvoering!

duidelijke communicatie

Korte communicatielijnen en een duidelijke planning zorgen voor een efficiënt verloop van de werken

10 jaar ervaring en specialisaties

Een decennia aan ervaring omgezet in de praktijk. Gecertificeerd inzake waterdichtheidstechniek

Realisaties

Hieronder vind u een aantal realisaties doorheen Vlaanderen en Nederland. Nog niet gevonden wat je zocht, en toch meer inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje op onze socials!

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Interesse in Zwembaden? Vraag hieronder uw offerte aan.